Artikler som omhandler pasientskadeerstatning og erstatningsrett

 

Aktuelt

Mars 2016: En mann i slutten av femtiårene krever nå ved hjelp av advokat Edmund Asbøll erstatning fra det nasjonale klageorganet for helseklager, Helseklage, erstatning for forsinket diagnostisering og manglende behandling av kreft i leveren.Write here...

Desember 2015: Mannen som snart runder 30 år har hele livet levd med skjev rygg. Men først i 2008, etter å ha opplevd økende smerter i over et år, ble han fortalt at legene hadde funnet en medfødt skjevhet på venstre side av ryggen. 

Desember 2015: Fra nederlag til seier. Mannen, som krevde erstatning varige skader etter en forsinket diagnostisering og behandling for sin bipolare lidelse, fikk i 2013 nei av Norsk Pasientskadeerstating (NPE).

November 2015: Den 15 år gamle gutten har med bistand fra advokat Edmund Asbøll blitt tilkjent erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) på grunn av for sen diagnostisering av såkalt vannhode.

Oktober 2015: En mann midt i 50-årene har rett til erstatning etter at sykehuset benyttet kikkhulls-teknikk under en nyre-operasjon. 

Etter en lang sykdomshistorie opplevde trebarnsmoren på snart 50 en klar forverring i hodesmertene og etter hvert ble det påvist hjerneblødning.

September 2015: Kvinnen i 40-årene har ved hjelp av advokat Edmund Asbøll fått innvilget erstatning etter at hun fikk smerter og nedsatt kraft i skulderen etter en operasjon. Kvinnen ble både langtidsykemeldt og led økonomisk tap som følge av operasjonen.

I 2009 skulle mannen fjerne en kul i pannen. Men det oppsto en nerveskade. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har Norsk Pasientskadeerstatning nå tilkjent ham en erstatning på til sammen 816.000.

Januar 2015: Norsk Pasientskade-erstatning kan i spesielle tilfeller gi erstatning for en pasientskade som er særlig stor eller særlig uventet.

November 2014: Gutt på seks år hadde fått en nerveskade i arm/skulder under fødselen som hemmet ham sterkt.

Oktober 2014: På grunn av manglende utredning mistet den unge kvinnen ett års skolegang og trolig også fremtidig inntekter etter at hun fikk lungeemboli på en USA-tur.

Juni 2014: I dag lever den 18 år gamle jenta et tilsynelatende normalt liv. Men hun har hatt sterk behov for støtte og tilrettelegging etter at hun som ettåring ikke ble diagnostiser riktig for en sjelden nyresykdom.

Mars 2014: De etterlatte etter 89-åringen er gjennom Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) innvilget erstatning siden han spiste seg til døde på desinfeksjonstabeletter mens han var pasient ved et eldrehjem.

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) har gitt en 30 år gammel mann rett i kravet om erstatning etter pasientskadeloven, fordi han ikke fikk korrekt og tidsnok behandling for en medfødt nyrelidelse. Mannen lever i dag med sin mors nyre.

Februar 2012: Den nå 16 år gamle jenta var den første i Norge som fikk diagnostisert cystinose (en meget sjelden øyensykdom). Hun ble innlagt på Aker sykehus som ettåring, men fikk ikke riktig diagnose før syv år senere. På vegne av jenta krevde advokat Edmund Asbøll erstatning for forsinket diagnose. Pasientskadeorganisasjonene var bare delvis enig, men nå har Oslo tingrett fastslått at jenta har rett til erstatning for årene 1997 til 2004.  Etter å ha vurdert saken på nytt, økes jentas erstatningssum slik at tilbudet nå er ca 2 millioner kroner.

Sønnen til en 89 år gammel mann har ved hjelp av advokat Edmund Asbøll fått gjennomslag for at det skal ytes erstatning for smerter i en infisert finger. Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) erkjenner at det foreligger forsinket diagnostisering og behandling av fingersåret. I 2008 ble det funnet kreft i såret og fingeren måtte amputeres.

En 39 år gammel kvinne er tilkjent i alt 2,4 millioner kroner i erstatning på grunn av plager hun fikk etter en operasjon mot armhulesvette.  Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har saken henne blitt behandlet to ganger av Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). Ved å klag til Pasientskadenemnda ble erstatningsbeløpet øket med over 1,2 millioner kroner.

En ca. 40 årig mann har fått erstatning for forsinket diagnostikk av nyrelidelse. Mannen, som sannsynligvis hadde en medfødt nyre- og urinveisinfeksjon, har etter bistand fra advokat Edmund Asbøll fått medhold i sitt krav om erstatning etter pasientskadeloven av Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

En 18 gammel gutt er innvilget erstatning av Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) som følge av at en føflekk ble mangelfullt undersøkt i 2006. Det forsinket diagnostiseringen av ondartet føflekk-kreft.

En 75 år gammel mann, som ble lagt inn på et sykehus i midt-Norge i fjor, døde som følge av infeksjoner. Det fastslår Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) som nå tilkjenner mannens etterlatte erstatning etter pasientskadeloven.