Artikler som omhandler feilbehandling på sykehus

 
Aktuelt

Mars 2016: En mann i slutten av femtiårene krever nå ved hjelp av advokat Edmund Asbøll erstatning fra det nasjonale klageorganet for helseklager, Helseklage, erstatning for forsinket diagnostisering og manglende behandling av kreft i leveren.Write here...

Desember 2015: Mannen som snart runder 30 år har hele livet levd med skjev rygg. Men først i 2008, etter å ha opplevd økende smerter i over et år, ble han fortalt at legene hadde funnet en medfødt skjevhet på venstre side av ryggen. 

November 2015: Kvinnen i slutten av 40-årene har med bistand fra advokat Edmund Asbøll fått medhold i kravet om erstatning etter at hun fikk diagnostisert både lymfekreft i tynntarmen og hjerteinfarkt for sent. I tillegg ble hun feilbehandlet med Rituximab.

September 2015: Kvinnen i 40-årene har ved hjelp av advokat Edmund Asbøll fått innvilget erstatning etter at hun fikk smerter og nedsatt kraft i skulderen etter en operasjon. Kvinnen ble både langtidsykemeldt og led økonomisk tap som følge av operasjonen.

I 2009 skulle mannen fjerne en kul i pannen. Men det oppsto en nerveskade. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har Norsk Pasientskadeerstatning nå tilkjent ham en erstatning på til sammen 816.000.

Februar 2012: Det skulle være en helt ordinær mandel-operasjon. Men etter noen dager oppsto komplikasjoner, og den tre år gamle gutten døde. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har familien nå fått erstatning etter tragedien.

Juni, 2012: Da den nå 53 år gamle kvinnen kjente smerter i begge armene og gikk til legen, fikk hun til svar at det mest sannsynlig var senebetennelse og blodforgiftning. Først mange dager senere fikk hun diagnosen hjerteinfarkt.

På vegne av kvinnen krever advokat Edmund Asbøll erstatning for at forsinkelsen medførte at hun fikk behov for mekanisk hjerteklaff og angstplager.

Juli, 2012: 37 år gammel dør mannen på sykehus etter å ha blitt innlagt med diare og oppkast. Med bistand fra advokat Edmund Asbøll har nå enken hans fått medhold fra sakkyndig hold i at mannen døde av ubehandlet, sprukket spiserør.

September 2012: Siden sykehuset ga den 62 år gamle kvinnen kreftdiagnosen for sent, har hun nå ved hjelp av advokat Edmund Asbøll i alt fått 756.000 kroner i erstatning for merskadene.

Juni, 2012: En i dag 46 år gammel kvinne tok høsten 2006 kontakt med sin fastlege med mistanke om brystkreft grunnet sekresjon fra venstre bryst. Hun ble henvist til mammografi, ultralydundersøkelse og klinisk undersøkelse, men alt var i følge legene normalt.

November 2012: Da den nå 51 år gamle mannen ble operert for prolaps i ryggen i 2010, gikk det ikke etter planen. Undersøkelser viste at prolapsen var uendret etter operasjonen, og sykehuset erkjente at de hadde operert på feil nivå i ryggen og begrunnet det med at mannen hadde arrdannelser etter to tidligere operasjoner.

November 2012: Først fikk kvinnen i 40-årene erstatning for de mislykkede operasjonene for å redusere mage og bryst. Men hun ble ikke trodd på at skadene også førte til psykiske plager. Men etter å ha klaget, innrømmer nå Norsk Pasientskadeerstatning (NOE) kvinnen erstatning.

En pasient fikk for seks år siden operert venstre skulder. Under operasjonen oppstod en alvorlig infeksjon som utviklet seg til å bli kronisk.

Februar 2013: Da kvinnen i 70-årene ble innlagt på Universitetssykehuset i Trondheim for lårbensbrudd etter et fall i 2008, merket hun at noe var feil. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll er kvinnen nå tilkjent erstatning for feilbehandling.

Mars 2013: Først levde mannen i årevis med hoftesmerter. Til slutt ble han operert flere ganger, men hver gang var det mislykket resultat. Så søkte han om pasientskadeerstatning, men fikk avslag gang på gang. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har han endelig nådd frem: - Skadelidte har nå vunnet både i tingrett og lagmannsrett, sier advokat Asbøll i en kommentar.

August 2013: Hadde hastekeisersnittet blitt utført tidligere, kunne barnet vært reddet mener den 46 år gamle kvinnen som i to måneder gikk med et gjenglemt kompress i kroppen etter operasjonen på Universitetssykehuset I Nord-Norge. Hun lever i dag med ødelagt livmor og blæreskade. Sykehuset beklager på det sterkeste det som skjedde.

Mars 2013: En 47 år gammel mann måtte vente fem måneder før legene diagnostiserte tungekreft og startet behandling. Nå søker han erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) ved hjelp av advokat Edmund Asbøll.

April 2013: En kul i nakken. Det var alt den 47 år gamle mannen ønsket å fjerne. I stedet ble han varig invalid og arbeidsufør. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har han nå fått sakkyndige vurderinger som støtter ham i kampen for pasientskade-erstatning.

Mai 2013: En 42 år gammel mann opplevde at kikkhullsoperasjonen i venstre kne ikke akkurat ble vellykket i 2012. Kort tid etter operasjonen ble han innlagt på nytt med tegn på infeksjon. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll har mannen nå fått støtte i kravet om erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

Juni 2013: Da kvinnen i 2009 ble mor til sin førstefødte, gikk noe galt.

Barnet fikk for lite oksygen under fødselen, og utviklet dermed cerebral parese og eplilepsi. Men Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) nektet å gi erstatning. Ved hjelp av advokat Edmund Asbøll gjenopptas saken i NPE-systemet. Det er uhyre sjelden.